Sałatka ze szpinakiem, ogórkiem i fetą

Sałatka świeża i zdrowa z wyraźnie wyczuwalnym smakiem sezamu. Nadaje się na grila jak i do kanapek. Wykonanie jej zajmuje zaledwie kilka minut (czas podsmażenia ziaren) więc można ją wykonać jako awaryjna kiedy goście już za drzwiami. Wyrazisty smak i świeżość produktów nie zdradzi, że została ona wykonana tak szybko.

DSC01448s

Składniki:

* 1 ogórek szklarniowy
* 200g fety
* 200g świeżego szpinaku
* 2 łyżki sezamu
* 1 łyżka ziaren słonecznika
* 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy
* 1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie:

  • Ziarna sezamu i słonecznika uprażyć na patelni, ostudzić.
  • Ogórka kroimy na pół wzdłuż a następnie na plasterki.
  • Ser feta rozdrabniamy pomiędzy palcami.
  • Wszystkie składniki łączymy.

DSC01459s

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s